Den Duffeleir
DSC_0046

Historie

Onze brouwerij...

In 1988 ben ik beginnen werken als loodgieter. Later startte ik in 1999 een eigen zaak. De droom om zelf bier te brouwen zat in mijn achterhoofd, maar door het vele loodgieterswerk was er geen vrije tijd voor.

Brouwer - Johan Hauquier

De ommezwaai

Begin 2018 ben ik terug als werknemer gaan werken. We verkochten ons klantenbestand van jaren loodgieterswerk en in oktober 2018 vormden mijn partner en ik onze firma om naar Brouwerij Den Duffeleir.


Tijdens de periode 2017-2019 volgde ik 2 jaar avondschool te Anderlecht. In juni behaalde ik het certificaat "technicus fermentatieprocessen bierbrouwen". Kort hierna brouwden we ons eerste bier: Tripel Amber 7° in samenwerking met brouwerij Craeywinckelhof te Lubbeek.


In augustus 2019 stelden wij onze Tripel Amber 7° voor voor het publiek en de pers. In november kregen we onze omgevingsvergunning. We startten in december met de verbouwing naar een huisbrouwerij. We deden intussen ook een aanvraag vergunning accijnzen en FAVV. In maart 2020 kregen we deze vergunning. In 2021 brouwden we ons tweede bier: de Blonde Knoop.

Het logo

Omdat we fier zijn om te mogen wonen en leven in het mooie Duffel, vonden we samen met mijn partner de naam “Den Duffeleir”.

Den Duffeleir, naam van een inwoner van Duffel. Vroeger was er de groffe stof en de jas “Duffelcoat”. De knoop van de jas in ons logo stelt de verbinding voor met de plaats Duffel en ons bier.

Nieuwe locatie

IN 2023 verhuisden we onze locatie van thuis naar onze nieuwe locatie:

Het oude stationsgebouw van Duffel.

Adres: Stationstraat 40 - Unit 1 - 2570 Duffel.

Selectie uit ons assortiment...